Φυτά εσωτερικού χώρου | Τοπ 7

Φυτά εσωτερικού χώρου | Τοπ 7

4 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2019

No 7 | Κρότωνας

landlord-resources-blueground-fita-esoterikou-xorou-krotonas.jpg

Ο Κρότωνας, από τα εξωτικά νησιά του ειρηνικού και τη Μαλαισία, είναι ένα πολύ εντυπωσιακό φυτό με μεγάλα επιβλητικά φύλλα, που αν και αρχικά είναι πράσινα, αλλάζουν χρώμα καθώς ωριμάζουν. Να θυμάσαι ότι ο Κρότωνας χρειάζεται πολύ φως και δεν αντέχει τις εναλλαγές της θερμοκρασίας (η ιδανική θερμοκρασία είναι γύρω στους 20 °C).

 

Νο 6 | Ζαμιόκουλκας

2.jpg

Ο Ζαμιόκουλκας έχει καταγωγή από την Αφρική, καταπράσινο χρώμα και θεωρείται από τα πιο ανθεκτικά φυτά που υπάρχουν. Χρειάζεται λίγη φροντίδα και αντέχει ακόμα και σε πιο σκοτεινούς εσωτερικούς χώρους.

 

Νο 5 | Παχίρα

pachira.sbig.jpg

Η Παχίρα, ή αλλιώς "Money Tree",που έχει καταγωγή από τη Βόρεια Βραζιλία, είναι ένα από τα αγαπημένα φυτά του Feng-Shui. Θεωρείται το φυτό που φέρνει καλή τύχη και χρήματα «όπου πηγαίνει». Το ύψος της μπορεί να φτάσει μέχρι και 2 μέτρα, τα φύλλα της είναι λεπτά και γυαλιστερά και οι κορμοί της συνήθως πλεγμένοι μεταξύ τους. Λόγω της φήμης της θεωρείται ιδανικό για δώρο...

 

Νο 4 | Διφενμπάχια

4.jpg

Η Διφενμπάχια, από την τροπική Αμερική, ξεχωρίζει για το πλούσιο και έντονο φύλλωμά με τις έντονες αποχρώσεις του πράσινου και λευκού χρώματος. Χρειάζεται φως αλλά όχι απευθείας επαφή με τον ήλιο και μέτριο πότισμα. Φτάνει το 1,5 μέτρο ύψος και ενδείκνυται για μεγάλους χώρους. Αλλά προσόχή!! Να την κρατάτε μακριά από παιδιά και ζώα αφού το μάσημα μπορεί να προκαλέσει μούδιασμα και ερεθισμό του στόματος, υπερβολικκή έκκριση σάλιου και τοπικό οίδημα.

 

Νο 3 | Δράκαινα

drakaina2.jpg

Η Δράκαινα προέρχεται από τη Μαδαγασκάρη αν και το όνομά της είναι Ελληνικό. Έχει γκρίζο κορμό και μακριά λογχωτά φύλλα. Επιβιώνει εύκολα σε εσωτερικούς χώρους και θεωρείται ανθεκτικό φυτό. Χρειάζεται λίγο και συχνό πότισμα. Χρησιμοποιείται ευρέως σε συνθέσεις φυτών για το εντυπωσιακό της σχήμα και την προσαρμοστικότητά της.

 

Νο 2 | Κέντια

 

173-tm_large_default.jpg

 

Η Κέντια είναι από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, προέρχεται από την Αυστραλία και στη χώρα μας προτιμάται ευρέως, στη διακόσμηση του σπιτιού. Διαθέτει λεπτό κορμό και μακριούς μίσχους με φοινικοειδή φύλλα. Χρειάζεται φωτεινό μέρος, χωρίς απευθείας έκθεση στον ήλιο και συχνό πότισμα. Μπορεί να φτάσει τα 2 μέτρα.

 

Νο 1 | Σπαθίφυλλο

 

spathifyllo_1_700.jpg

Από τα πιο εντυπωσιακά φυτά, με το φύλλωμά του και τα άνθη του να ξεχωρίζουν. Το Σπαθίφυλλο έχει μακριά ανάγλυφα φύλλα και πανέμορφα λευκά άνθη. Προέρχεται από τη Νότια και Κεντρική Αμερική και είναι ένα από τα φυτά που προσαρμόζονται πολύ εύκολα στους εσωτερικούς χώρους. Θέλει μέτριο πότισμα και συνθήκες χαμηλού φωτισμού για να αναπτυχθεί. Η ιδανική θερμοκρασία είναι 21-24°C. Είναι ένα φυτό το οποίο καθαρίζει την ατμόσφαιρα από τοξικές ουσίες όπως η φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το μονοξείδιο του άνθρακα.

 

 

GET IN TOUCH

ΟΝΟΜΑ *
Invalid Input
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Invalid Input
EMAIL *
Invalid Input
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input
ΜΗΝΥΜΑ *
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input