Το ξύλινο παιχνίδι είναι διαχρονικό

Το ξύλινο παιχνίδι είναι διαχρονικό

25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2020

Το ξύλινο παιχνίδι είναι ένα από τα διαχρονικότερα αντικείμενα του σπιτιού μας. Είναι αυτό το μοναδικά συλλεκτικό ξύλινο κομμάτι που μας ξυπνά vintage μνήμες από τα παιδικά μας χρόνια, το οποίο πολλές φορές μπορεί να είναι αυτοσχέδιο ή να έχει φτάσει στα χέρια μας, κυριολεκτικά ως κειμίλιο από τους γονείς ή τους παππούδες μας. Το σημαντικότερο στοιχείο που το κάνει ξεχωριστό είναι η γλυκιά θαλπωρή που βγάζει αυτή η μικρή ή και μεγαλύτερη ξύλινη κατασκευή.

718bf9c4c7edf57975b3833f1003cf0b.jpg

Αν και το πλαστικό παιχνίδι έχει πλέον κατακλύσει τα παιδικά δωμάτια, εντούτοις το ξύλινο έχει πολλά πλεονεκτήματα που το κάνουν να ξεχωρίζει.

Τα βασικότερα που έχουμε σκεφτεί είναι ότι:

«Μεγαλώνει» μαζί με τα παιδιά

Το κόστος αγοράς ενός ξύλινου παιχνιδιού είναι αντικειμενικά υψηλότερο από ένα φθηνό πλαστικό παιχνίδι. Είναι όμως συμφερότερο, αν αναλογιστεί κανείς ότι ένα φθηνό πλαστικό παιχνίδι έχει ημερομηνία λήξης, ενώ το ξύλινο, γενικά, είναι επένδυση ζωής. Είναι κατά κύριο λόγο διαχρονικό (vintage), ποιοτικής κατασκευής, απαράμιλλης αισθητικής και πηγαίνει από χέρι σε χέρι ή καλύτερα από γενιά σε γενιά. Το να αποκτήσεις ένα ξύλινο παιχνίδι, είναι μία επένδυση υλικού και συναισθημάτων που θα σε ακολουθεί μια ζωή.

vintage-toy-horse-wooden3.png

Είναι όμορφο και διεγείρει τη φαντασία και τις αισθήσεις. Αντικειμενικά

Η καλαισθησία ενός ξύλινου παιχνιδιού δε μπορεί να συγκριθεί με τίποτα με ένα πλαστικό. Ένα παιδί αγαπά το ήσυχο, ζεστό περιβάλλον. Αυτό ακριβώς προσφέρει ένα ξύλινο παιχνίδι συγκριτικά με ένα φθηνό πλαστικό. Το ξύλο εκ φύσεως είναι ζεστό, έχει μια γλυκιά αίσθηση στην αφή και εξάπτει τη φαντασία των παιδιών να ασχοληθούν μαζί του και να το περιεργαστούν, έχοντας τόσους χρωματισμούς και υφές. Οι λεπτομέρειες κατασκευής, η υψηλή αισθητική και γενικότερα οι φυσικές ιδιότητες του ξύλου, μετατρέπουν το παιχνίδι σε κάτι που τραβάει το βλέμμα και την προσοχή ενός παιδιού με έναν ανεξήγητο (ή μήπως όχι;) τρόπο.

9cae3d406e975de88ae5f7649ff23a50.jpg

Φέρνουν τα παιδιά κοντά στη φύση

Ο άνθρωπος πάντα θα έχει μία ροπή προς το φυσικό περιβάλλον και το ξύλινο παιχνίδι είναι αυτό ακριβώς. Ουσιαστικά, βοηθά ένα παιδί να έρθει σε επαφή με το φυσικό περιβάλλον είτε άμεσα είτε έμμεσα και αναλόγως πώς έχει κατασκευαστεί, μαθαίνει την ιστορία του ξύλου και της δημιουργίας του. Ένα ξύλινο παιχνίδι για παράδειγμα μπορεί να είναι μία απλή αυτοσχέδια κατασκευή που έφτιαξε ο παππούς για τα εγγόνια (σκέψου το γνωστό μας καραβάκι με ένα οριζόντιο ξύλο για σκαρί και ένα κάθετο για κατάρτι). Έτσι το παιδί θα γνωρίσει το είδος του ξύλου, πώς προέκυψε, πώς κατασκευάστηκε, ενώ θα μάθει ιστορίες που θα του εξάψουν τη φαντασία και την περιέργεια για αναζήτηση και ..εκτός παιδικού δωματίου.

bf532dcf687185ad6aa6f265416dc865.jpg

Είναι ανθεκτικό και κυρίως ασφαλές

Το φθηνό πλαστικό παιχνίδι (μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν πολλά είδη πλαστικού) έχει όπως αναφέραμε ημερομηνία λήξης, καθώς σπάζει εύκολα και ουσιαστικά καταλήγει στα απορρίμματα με τρομακτική συχνότητα. Το ξύλινο παιχνίδι, είναι μία διαχρονική και ποιοτική επιλογή, καθώς κατασκευάζεται με ένα ανθεκτικό και ξεχωριστό φυσικό υλικό που το μετατρέπει αυτομάτως σε ένα από τα λίγα υλικά αντικείμενα της εποχής μας που δικαιούνται τον τίτλο ...«για μια ζωή»! Επίσης είναι ασφαλές καθώς αποτελείται συνήθως από ένα ενιαίο κομμάτι ξύλου, χωρίς πολλά μικρά ή εύκολα αποσπώμενα μέρη που μπορεί π.χ. να καταπιεί ένα παιδί.

large.jpg

Είναι φιλικό προς το περιβάλλον

Μιας και η βιώσιμη ανάπτυξη και η κυκλική οικονομία μας απασχολεί ολοένα και περισσότερο, το ξύλινο παιχνίδι είναι οικολογικό μιας και ανακυκλώνεται και είναι πλήρως βιοδιασπώμενο (άσε που δε χρειάζεται μπαταρίες)! Παράλληλα, με το ξύλινο παιχνίδι εξαλείφουμε το πλαστικό, συμβάλλοντας έμπρακτα στον περιορισμό του οικολογικού μας αποτυπώματος.

GET IN TOUCH

ΟΝΟΜΑ *
Invalid Input
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Invalid Input
EMAIL *
Invalid Input
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input
ΜΗΝΥΜΑ *
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input