Ξύλινο τρενάκι τρόμου

1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Το ξύλινο τρενάκι του λούνα παρκ ή αλλιώς roller coaster

Παίρνετε την απόφαση να επισκεφθείτε το λούνα παρκ. Αναζητάτε, βλέπετε, κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα και εύκολα παιχνίδια ενός λούνα παρκ καθώς θέλετε να ανέβετε ...επίπεδο και να περάσετε στην επόμενη πίστα. Ένα πρωτόγονο ένστικτο σας καθοδηγεί, αυτό του να δείξετε πόσο ατρόμητοι είστε στους φίλους ή την κοπέλα σας, με αποτέλεσμα η αδρεναλίνη σας να σας οδηγεί στο περίφημο ...τρενάκι του τρόμου ή roller coaster. Χωρίς δεύτερη σκέψη αποφασίζετε να κάνετε μία βόλτα σε ένα τρενάκι που η διαδρομή του είναι σπαρμένη με απότομες στροφές, μεγάλες καμπύλες και σχεδόν κάθετες κατηφόρες. Νιώθετε έτοιμοι να καταπλήξετε τα πλήθη και κυρίως τον εαυτό σας και να δείξετε ότι ορισμένες γωνιές του λούνα παρκ είναι μόνο για μεγάλα παιδιά. Ξαφνικά βλέπετε μπροστά σας, όχι ένα απλό τρενάκι, όπως περιμένατε αλλά ένα τρενάκι, κυριολεκτικά, του τρόμου και μάλιστα ξύλινο! Ο εγκέφαλός σας νιώθετε να παγώνει, τα γόνατά σας «κόβονται» από τον φόβο και λέτε αποκλείεται, μάλλον έχει ξύλινη επένδυση. Και όμως... Το ξύλινο τρενάκι του τρόμου με τις απότομες κλίσεις, τις εκρηκτικές κατηφόρες και το έντονο τρίξιμο έχει ανοίξει τις πόρτες του και σας περιμένει να προσδεθείτε. Επιβιβάζεστε και είστε έτοιμοι να ουρλιάξετε σαν μικρό παιδί και να φωνάξετε μαμάααα! Το ξύλινο τρενάκι του τρένου έχει την ιδιαιτερότητα ότι παράγει σε κάθε μέτρο που διανύει, έναν ιδιαίτερο ήχο τριξίματος του ξύλου που σε κάνει να νιώθεις ότι θα «σπάσει». Αυτό είναι όμως και η μαγεία, οι φυσικές δηλαδή ιδιότητες του ξύλου, το οποίο κάνει τέτοιου είδους διαδρομές μοναδικές.

Η αρχή

Φημολογείται, ότι τα πρώτα αυτοσχέδια τύπου «τσουλήθρες-τρενάκια» δημιουργήθηκαν από πάγο στις βόρειες χώρες εκατοντάδες χρόνια πριν και ακολούθησαν τα ξύλινα τρενάκια του τρόμου με τα πρώτα εξ αυτών να είναι κατασκευασμένα πριν από περίπου 200 χρόνια στη Δυτική Ευρώπη. Πλέον υπάρχουν σε όλο τον κόσμο διάφορα τρενάκια σε λούνα παρκ κατασκευασμένα κυρίως από ατσάλι και δευτερεύοντος από ξύλο.

Τα «ξύλινα» ρεκόρ

Σχετικά με τα ξύλινα τρενάκια, σήμερα, τα μεγαλύτερα, ψηλότερα και ταχύτερα ξύλινα τρενάκια τρόμου στον κόσμο ξεπερνούν σε ύψος τα 55 μέτρα, έχουν κλίση σχεδόν 90 μοιρών, μήκος πάνω από 2 χλμ και αγγίζουν ταχύτητες 120 χλμ την ώρα. Κυρίαρχος αυτών, όπως λέει και το όνομά του είναι ο Γολιάθ στην πολιτεία Illinois των Η.Π.Α. που ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2014.

Αν σας αρέσει η αδρεναλίνη, τα ύψη και οι ταχύτητες τότε σας προσκαλούμε να δείτε το video που ακολουθεί και να μας πείτε αν νιώθετε κι εσείς την «αδρεναλίνη του ξύλου» να σας προκαλεί για μία βόλτα στο λούνα παρκ...

GET IN TOUCH

ΟΝΟΜΑ *
Invalid Input
ΕΠΩΝΥΜΟ *
Invalid Input
EMAIL *
Invalid Input
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Invalid Input
ΜΗΝΥΜΑ *
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Αυτή η σελίδα χρησιμοποιεί cookies για να διαχειριστεί τα στοιχεία χρήσης, στατιστικά πλοήγησης και άλλες λειτουργίες. Επισκεπτόμενοι τη σελίδα μας συμφωνείτε οτι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε cookies.

OK